Naturkork brukes på den nye kunstgressbanen

Kunstgressbanen på Føyka skal fylles med sand og naturkork, og dermed ikke utgjøre noen forurensningsfare for Askerelva.
-Kork er dyrere enn gummi, men vi så ikke på det som noe alternativ for de nye banene, selvom vi har gode rutiner for resirkulering.

2017-04-21
svein433a

Budstikka satte fokus på gummigranulatet som brukes i kunstgressbaner i en større artikkel som stod i avisen fredag 21. april. På den vinterdriftede banen på Føyka, ligger det hver vår igjen flere tonn med granulat utenfor banen, som samles opp, renses og legges utigjen på banen.
I banen på Føyka er det ca 100 tonn gummigranulat. Hver driftsvinter blir ca 9-12 tonn brøytet ut av banen.
-Vårt anslag er at vi samler inn og resikulerer 7-9 tonn gummi hvert år (se bilder ovenfor), ved bruk av duk der hvor snøen brøytes, og ved hjelp av "støvsuger", og at vi etterfyller 2-3 tonn. Av disse 2-3 tonnene ligger selvfølgelig noe igjen i gresset rundt banen, men det meste av svinnet blir nok med spillerne hjem.

Naturkork i ny bane
I de nye 7-ver banene på den tidligere grusbanen vil det bli brukt naturkork som støtdempende innfyll, i tillegg til at denne banen ikke vil bli vinterbrøytet. Dermed skal det ikke være noen forurensningsfare for Askerelva, med tanke gummigranulat.
Den nye banen vil bli ferdigstilt etter opprinnelig plan, 15. mai, etter at man en periode håpet at banen kunne åpnes 7. mai.
Skaaret fullfører grunnarbeidene i 26-28. april, og så starter leggingen av gress uka etter.

Aktiviteter

03.08.2020
Nestlè-lekene 2020(sommeridrettskolen har fått nytt navn)

08:30 - 15:30

Føyka