Om Friidrettsgruppa

Friidrettsgruppa i Asker Skiklubb har organisert trening for alle fra det året de fyller 9 år og eldre. Friidrettsgruppa har som mål å være en breddeklubb. Det betyr at Asker Skiklubb Friidrett skal være en klubb både for de som ønsker å satse på konkurranser på et høyt nivå, samt for de som vil delta for det sosiale og det å holde seg i god fysisk form. Målet er at alle skal finne en plass for trening og trivsel hos oss i friidrettsgruppen!   

Hvor trener vi? 

I sommerhalvåret foregår all trening på Føyka. I vinterhalvåret foregår treningen i Holmenhallen og noe i Bærum Idrettspark (Rudhallen).  I tillegg hender det vi arrangerer trenigssamlinger i Bærum Idrettspark i vintersesongen.

Hva trener vi? 

Noe av det beste med friidrett at den er så allsidig. For utøvere fra 9 til 14 år legges det vekt på variert trening innenfor alle øvelsene idretten har å by på. Dette innebærer ulike kast- og hoppøvelser, samt sprint, hekkeløp, mellom- og langdistanse.   

Treningsgrupper og treningstider og trenere

- Se informasjon under fanene til venstre.  

Konkurranser

Friidretten har blitt en helårsidrett, hvor innendørshaller gjør det mulig å konkurrere i vinterhalvåret. Det finnes derfor mange stevner året rundt, som man kan delta i og prøve å sette nye personlige rekorder. De stevnene flest Askerutøvere deltar på er Bamselekene (mars), Romerikslekene (mai), vårt eget stevne Askerlekene og Tyrvinglekene (begge i juni). Det er selvsagt helt frivillig å være med på stevner, men det anbefales på det sterkeste å delta. Det er kjempegøy og lærerikt!  I tillegg arrangerer friidrettsgruppa mange små-stevner som foregår i treningstiden. Dette er lavterskel-stevner i trygge omgivelse, som vi oppfordrer alle til å være med på.  Se egne faner for terminliste og stevneoversikt. 


Friidrettsskolen og samlinger
 

En gang i året arrangeres en sosial Vestliatur for alle gruppene. I forbindelser med Asker Skiklubb "Nestlè-leker" i sommerferien er det ogsåmulig å melde seg på 4 dager med Friidrettsaktiviteter/trening . Dette er morsomme aktiviteter hvor man kan bli kjent med mange mennesker! Bamselekene: Arrangeres i mars i Stangehallen v. Hamar, og er en overnattingstur, en stor sportslig og miljøskapende happening.  

Dugnader 

Alle aktive utøvere må være med på to dugnader hvert år ─ en vårdugnad og en høstdugnad. I tillegg må alle foreldre delta som funksjonærer på vårt eget friidrettsstevne, Askerlekene, en helg tidlig i juni.  Dessuten er friidretten avhengig av at foreldre kan hjelpe til på mindre stevner, som arrangeres i treningstiden.    

Aktivitetsavgift og kalender 

Man betaler aktivitetsavgift (treningsavgift) til friidrettsgruppa to ganger i året, for hhv. utesesongen (april - tom. september) og innesesongen (oktober - tom. mars) 

Kostnad pr. sesong er for tiden
kr 1500,- for 9 – 12 år 
kr 2000,- for 13 - 14 år og veteraner
kr 2500,- for 15 – 34 år

Hvem skal betale aktivitetsavgift? 
Etter minst 3 treningsoppmøter og/eller deltagelse i stevner med startkontingent regnes utøveren som aktiv i Friidrettsgruppa, og må betale aktivitetsavgift.   PS! Alle som trener aktivt i Friidrettsgruppa og/eller deltar på stevner for Asker Skiklubb skal være medlem av Asker Skiklubb. Medlemskontingenten kommer i tillegg til aktivitetsavgiften. 

Har du spørsmål kan du kontakte leder på e-post  friidrett(at)asker-skiklubb.no

Du finner oss også på Facebook: Asker Skiklubb Friidrett

PP presentasjon Foreldremøte 22.oktober 2018