KARAGRUPPAS VIRKSOMHET PÅ MYGGHEIM OPPHØRER

Medlemmer av Karagruppa i Asker Skiklubb har i over 30 år bemannet Myggheim, hovedsakelig i vintersesongen. Kommende vinter vil Kara ikke lenger drifte dette populære utfartsstedet i Vestmarka.

Karas engasjement på Myggheim har vært basert på en overenskomst med grunneieren.  Dette har fungert meget godt og Kara, så vel som de mange besøkende på Myggheim, har hatt grunn til å takke for den imøtekommenhet grunneieren har vist ved å stille Myggheim til disposisjon for Kara.

19. juni meddelte nåværende grunneier formannen i Styringsgruppa for Myggheim at eksisterende overenskomst var sagt opp.  Begrunnelsen var at grunneieren hadde bestemt seg for å la andre slippe til på Myggheim.  Planen var å dele bruken av Myggheim mellom to ulike grupper.  Dersom Kara fant det ønskelig, kunne det utarbeides en kontrakt hvoretter Kara kan låne/leie Myggheim fra 1. januar frem til april eller mai.

Grunneier ønsket ikke å opplyse hvilke andre som skulle kunne disponere Myggheim.

Både grunneieren og Karagruppa har full adgang til å si opp den gjeldende overenskomsten som ble inngått vinteren 2017.

Oppsigelsen kom overraskende på styret i Kara og var naturligvis svært skuffende.

Oppsigelsen var hovedsaken på et styremøte avholdt 25. juni.  Styret vurderte nøye de utfordringer, men også muligheter grunneieren skisserte i oppsigelsen.

Styrets konklusjon var at det ville være vanskelig å fortsette virksomheten på Myggheim dersom man ikke visste hvilke andre som skulle drive stedet.  Å skulle inngå en kontrakt om disposisjonsadgang i noen måneder var det enighet om ikke kan anbefales.  Det er ikke aktuelt for Kara å inngå en kontrakt som medfører økonomiske forpliktelser.  All virksomhet på Myggheim har i alle år vært basert på frivillighet.  Å skulle betale for å utføre frivillig arbeid er ikke aktuelt for Kara.  Å drifte Myggheim er svært væravhengig og Kara vil ikke kunne binde seg til en avtale som innebærer økonomiske utlegg dersom vintersesongen slår feil, slik vi har opplevd de siste to sesongene.  Å skulle sette opp bemanningslister og foreta nødvendige vareinnkjøp ville også bli vanskelig med en så kort sesong.  Kara har også utført nødvendige vedlikeholds- og ryddearbeider hele året og sørget for ved.  Uttransport av søppel i sommermånedene har vi også tatt hånd om.  Vi har hatt et godt forhold til løypemannskapene i Skiforeningen.

Styrets konklusjon var at det ikke er grunnlag for Kara å fortsette virksomheten på Myggheim under de forutsetninger grunneieren har skissert.  Styret har derfor tatt oppsigelsen av overenskomsten til etterretning.  Dette er meddelt grunneieren.

Kara har i årenes løp disponert en betydelig del av de inntekter vi har hatt fra virksomheten til vedlikeholdsarbeider på Myggheim.  Grunneier har, så vidt vites, ikke hatt utgifter som følge av driften på Myggheim.

I løpet av de mange år Kara har driftet Myggheim har dusinvis av godt voksne menn hatt stor glede av å være en del av Myggheimmannskapet.  Mange av dem er ikke lenger blant oss.  Men mange er fortsatt engasjert og hadde gjerne sett at de kunne ta en eller flere vakter på Myggheim i løpet av vinteren.  Vi har mange ganger merket oss at besøkende har satt pris på at vi er der, og gleder oss ved å se dem uansett alder.  Men det er nok barna vi vil huske best. Og så håper, og tror vi, at de mange besøkende har positive minner om de bestefedre som, med et lunt smil, har ordnet med smultringer, sjokolade og varme drikker fra salgskoia.

Truls Hanevold

Gruppeleder i Kara- Asker Skiklubb

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(gammel info ikke lenger gjeldende) Myggheim - Skogshus med Askers beste servering

Asker Skiklubbs karagruppe, sammen med Asker og Bærums historielag, restaurerte Myggheim.
Myggheim ligger på ca 350 moh, 2,2 kilometer nordvest for Utfartsparkeringen på Solli. Det er skogsbilvei helt inn, og om vinteren er dette en flott nybegynnertur, hvor det er en liten bakke som må forseres, ellers er det temmelig flatt innover.

Restaureringen av Myggheim:
Arbeidet startet så småtti 1988, deretter kom arbeidet i gang for fullt i 1991. Det følgende er klippet fra Heftet om Myggheim fra 2001:
Arbeidet startet for fullt i 1991 og med økonimisk støtte fra fra Historielaget / Asker kommune. Etter avtale med eieren startet det høsten 93 et beskjedent salg fra Koia. I forbindelse med friluftlivets år 1993 ble det søkt om tre bord med faste benker. Etter forslag fra eier Kristiansen ble det satt opp en varmekoie til erstatning for den kondemnable "Lauritzen-koia". I 1995 fikk vi gratis varmekoia på rot fra Nesbygda nær Svelvik. Det gikk selvfølgelig med en del arbeidstimer til riving og uveisom transport i skogen fra 400 m.o.h der den lå. Flere timer ble det også for oppføring på gamletomta. Allerede året før var det boret etter vann. Vannet fra 30 meters dyp kan brukes av alle til alle årstider.
Vannet er godkjent av Næringsmiddeltilsynet, som også har tillatt servering av kaffe, sjokolade, saft, buljong og smultringer.
Idenne forbindelse kan vi ikke underslå en spontan uttalelse fra en dame en vinter:
-Dette er jammen det fineste serveringsstedet i Asker!.
Salget har finansiert boring etter vann, varmekoia, generelt vedlikehold og i tillegg bidrag til Skiforeningen og våre egne løyper, stier og veifar.

Uten at vi garanterer at dette stemmer: Her kan du finne værprognose for de neste 48 timene på Myggheim

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket