Ekstraordinært årsmøte i Asker Skiklubb onsdag 25. september kl 18:30 i Leikvollhallen - Gruppestyrets betraktninger

På ektraordniært årsmøte onsdag 25. sept. skal medlemmer i Asker Skiklubb velge om klubben skal selge hoveddelen av eiendommen vår på Føyka til kommunen i bytte mot eierskap i ny eiendom og etablering av nye anlegg på Drengsrud. Kl 1830, Leikvollhallen

2019-09-22
RLier

På ekstraordinært årsmøte i Asker Skiklubb onsdag 25. september, skal medlemmer i klubben gjennomføre et valg som får stor betydning for Asker Skiklubb og for bygda vår. Valget dreier seg om hvorvidt skiklubben skal selge hoveddelen av eiendommen vår på Føyka til kommunen i bytte mot eierskap i ny eiendom og etablering av nye anlegg på Drengsrud.

Hovedstyret i klubben er delt i sin anbefaling. Det er 5 styremedlemmer som anbefaler salg og flytting, og 3 styremedlemmer som anbefaler å beholde eiendommen Føyka som hovedbase.

Styret i langrennsgruppa ønsker ikke å anbefale det ene eller det andre alternativet overfor våre medlemmer. Men, vi oppfordrer sterkt alle medlemmer i langrennsgruppa om å sette seg inn i saken og bruke stemmeretten sin på onsdag. Vi anbefaler dere å lese om saken på kommunens hjemmeside og i Budstikka, i tillegg til saksfremlegget som er sendt ut og ligger på Asker Skiklubb sin hjemmeside.

Vi i styret i langrennsgruppa ser at det både er argumenter som taler for og mot den fremforhandlede avtalen. Vi er særlig opptatt av at et eventuelt anlegg på Drengsrud må sikre oss gode fasiliteter for rulleski for barn og ungdom. Dette har administrasjonen i kommunen gitt oss i styret forsikringer om. Vi ønsker også at et nytt anlegg på Drengsrud skal inneholde felles styrketreningsrom som kan brukes på tvers av idrettsgrener i klubben. Avtalen legger til rette for dette. Det er likevel en viss grad av usikkerhet knyttet til kostnader og anleggsutforming på Drengsrud. I tillegg ser styret at flytting fra Føyka til Drengsrud kan innebære mer kjøring for mange.

Når det gjelder langrennsgruppas interesse i saken isolert, foregår som kjent mye av våre aktiviteter på andre arenaer enn Føyka i dag (for eksempel Eid, Solvang og Solli), og disse arenaene påvirkes ikke av avtalen. Dagens rulleskiløype på Føyka vil ikke berøres av kommunens planer på Føyka, men om Asker Skiklubb bygger ny matcharena vil det trolig bli endringer.

Vi i gruppestyret synes at dette har vært en krevende prosess. Vi opplever stort engasjement i saken og alle har naturligvis et ønske om en best mulig løsning for klubben vår. Likevel synes vi at klubbens fremstilling av saken til tider burde vært bedre og mer ryddig. Det er særlig argumenter for å si ja til avtalen som etter vårt syn i for liten grad er belyst. Deler av avtalen har fått mye oppmerksomhet uten at medlemmene har fått se helheten på en god måte.

Det ekstraordinære årsmøtet avholdes onsdag 25. september 2019 kl. 18.30 i Leikvollhallen. Ta med legitimasjon! For å ha stemmerett på møtet må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst en måned, og ha betalt kontingenten (NB! må være betalt innen kl. 12.00 på årsmøtedagen!).

20.10.2020
Terrengløp