Sunn Idrett - Foredrag for gutteutøvere i langrennsgruppene 15-16 år, junior, senior og Team Norconsult

Tid og sted: Onsdag 5.februar kl 1900-2015, Føyka Store Møtesal

2020-01-14
RagnvaldLier

Mandag 13. januar arrangerte Langrennsgruppa i Asker Skiklubb foredrag med Anja Solheim fra Sunn Idrett for jenteutøvere i gruppene 15-16 år, junior, senior og Team Norconsult. Også foreldre, trenere og øvrig støtteapparat var invitert.

Onsdag 5. februar kl 19.00 – 20.15 arrangeres tilsvarende kveld for gutteutøverne i nevnte grupper, med foreldre, trenere og øvrig støtteapparat. Sted: Føyka Store Møtesal. Det er Morten Mørland fra Sunn Idrett som holder foredraget. Etter foredraget vil det være en halvtimes seanse hvor kun foreldre, trenere og øvrig støtteapparat er tilstedte.

Mat er en viktig kilde til næring og prestasjon, men like viktig er mat en kilde til samhandling, hygge, glede og trivsel – fysisk og psykisk. Målsetting med foredraget er å gi utøverne, oss foreldre, trenere, lagledere og øvrig støtteapparat informasjon om kosthold, trening, vekst, utvikling og prestasjon. Det er veldig ønskelig at både utøver og foreldre kommer på foredraget da vi tror det er fint at alle får samme informasjon og dermed har en felles plattform å snakke ut fra hjemme og på trening.

Informasjon om foredragene fra Sunn Idrett:

Spis smart foredrag

«Spis smart» er et foredrag for unge idrettsutøvere i lokale klubber, idrettslag og kretser. Foredraget er tilpasset både jenter og gutter og handler om hvordan unge idrettsutøvere bør forholde seg til et sunt og godt kostholdet når de driver med idrett, går på skole og er i en fase i livet der kropp og hode er i vekst og utvikling.

Foredraget har en praktisk tilnærming med formål om å gi idrettsungdom enkle og praktiske råd som de kan ta med seg i sin treningshverdag. Foredraget er basert på nasjonale kostholdsanbefalinger og Olympiatoppens anbefalinger for idrettsernæring. Foredraget varer i ca. 45 minutter.

Foreldrenes halvtime

«Foreldrenes halvtime» er i forlengelsen av «Spis smart»-foredraget. Dette er en 30 minutters seanse med bare de voksne til stede. Her vil vi gå mer inn på hvordan mat, kropp og vekt kan bli problematisk for noen. Fokuset vil være hvordan vi som foreldre, trenere, lagledere og øvrig støtteapparat kan være gode støttespillere for ungdommen, og bidra til å forebygge spiseforstyrrelser og fange opp og hjelpe de som strever.

Om Sunn Idrett

Sunn Idrett er et samarbeidsprogram mellom Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund, Norges Orienteringsforbund og Norges Friidrettsforbund, med støtte fra Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen. Sunn Idrett jobber for å spre kunnskap om idrettsernæring og forebygge spiseforstyrrelser blant unge idrettsutøvere. https://sunnidrett.no/

27.11.2020
Familiesamling på Nordseter