7-10 år (1. - 4. klassetrinn)

logo.jpg

 

Velkommen til langrennsesongen 2020/2021

Langrennstrening for 7-10 årsgruppa er for barn født i 2011, 2012, 2013 og 2014. Det vil si at den omfatter barn fra 1.til 4. klasse. Gruppa er en foreldredrevet gruppe basert på engasjement fra foreldrene.

Informasjonsskriv: Velkommen til langrenn

Gruppen har en egen Facebook side: https://www.facebook.com/groups/122369085074166/

Audun Foss Knudsen er hovedtrener for gruppa, assistert av Ragnvald Lier samt en gjeng med foreldre som bidrar som hjelpetrenere. Oppkvinne-rollen deles av Marianne Solberg og Katrine Medalen. 

Vi ser gjerne at enda flere foreldre i gruppa engasjerer seg, og det er mulig å bidra på flere vis. Det er ikke nødvendig med trenerkompetanse, da øvelsene som gjennomføres er lekbaserte. Gjennom sesongen skal vi arrangere Vestlia-samling (høst), familiesamling på Nordseter (vinter), 2 terrengløp på Føyka og lokale skirenn. Det arrangeres trenerkurs i høst for de som er interessert i det (to økter på barmark og to på snø), noe flere i trenergruppa har tatt tidligere.

Barmarkstrening

Tidspunkt: Tirsdager fra kl 18.00 til 19.15. Møt opp i god tid slik at man er klar til å starte økta kl 18. 

Sted: Foregår normalt på Føyka, med oppmøte og avslutning på Solvang skole. Fram til høstferien holdes også selve treningsøkta ved Solvang skole. Følg med gruppens Facebook-side for nærmere info. 

Både nye og tidligere deltakere er velkomne til å delta. Alle må ha refleksvest med fornavnet foran og bak på vesten (Merk: fra 2020 får du refleksvest av klubben - spør hovedtrener/oppkvinne). 

Skitrening

Starter opp så snart snøen kommer. Det primære treningsstedet er Eid skiarena. Unntaksvis benyttes også andre arenaer som lysløypa på Solli og Føyka. Treningen vil foregå på tirsdager. 

Alle må ha refleksvest med fornavnet foran og bak på vesten. 

Skitrening på Eid skiarena

Parkering ifm. trening på Eid:
Ta av Røykenveien mot Eid gård. Husk at dere tar til venstre rett etter at dere har tatt av fra Røykenveien - da unngår dere å komme helt opp til gården. Kart

Når man har parkert er det enklest å gå rett frem langs traktorvei og ut på jordet. Deretter fortsette rett frem ned til skiløypa. Det er ikke lov å gå over gårdstunet! Husk å beregne nok tid fra parkering til oppmøtested. 

Terrengløp og skikarusell

Langrennsgruppa arrangerer terrengløp på Føyka. Første løp er arrangeres 8.september og det andre 20. oktober. Vi tar også sikte på å arrangere karusellrenn (lavterskel lysløyperenn) på ski til vinteren. 

Skirenn 

På starten av sesongen lager Hovedtrener en liste med lokale renn, som det er gøy å være med på. Alle må melde på egne barn på nettsiden www.minidrett.no. På skiforbundets nettsider er det en komplett liste for alle skirenn: https://www.skiforbundet.no/langrenn/terminliste/. Startkontingenten til skirenn dekkes av langrennsgruppa for alle medlemmer. 

Marked for kjøp og salg a brukte skiklær og skiutstyr

Asker Skiklubb langrenn har laget en facebook-gruppe for kjøp og salg av brukt skiutstyr: https://www.facebook.com/groups/606967972732478/