7-10 år (1. - 4. klassetrinn)

logo.jpg

 

Velkommen til langrennsesongen 2019/2020

Langrennstrening for 7-10 årsgruppa er for barn født i 2010, 2011, 2012 og 2013. Det vil si at den omfatter barn fra 1.til 4. klasse. Gruppa er en foreldredrevet gruppe basert på engasjement fra foreldrene.

Informasjonsskriv: Velkommen til langrenn

Gruppen har en egen Facebook side: https://www.facebook.com/groups/122369085074166/

Vi trenger flere foreldre til å bidra i trenergruppa!

Audun Foss Knudsen er hovedtrener for gruppa, assistert av Morten Lund Hoffmann. ungdomstrener Hennie Thoennie og en gjeng foreldre som bidrar som hjelpetrenere. Vi ser gjerne at enda flere foreldre i gruppa engasjerer seg, og det er mulig å bidra på flere vis. Det er ikke nødvendig med trenerkompetanse, da øvelsene som gjennomføres er lekbaserte. Bl.a. trenger vi ny oppmann for gruppa, og vi skal arrangere Vestlia-samling, familiesamling på Nordseter, terrengløp på Føyka og lokale skirenn i løpet sesongen. Det arrangeres trenerkurs i høst for de som er interessert i det (to økter på barmark og to på snø), noe flere i trenergruppa har tatt tidligere.

Ta gjerne kontakt med gruppestyret ved Ragnvald Lier hvis du kan tenke deg å hjelpe til, eller har andre spørsmål. Han fungerer for tiden også som oppmann for gruppa fram til ny oppmann er på plass på nyåret.  

Barmarkstrening:

Tidspunkt: Torsdager fra kl 18.00 til 19.15. Møt opp i god tid slik at man er klar til å starte økta kl 18. 

Sted: Foregår normalt på Føyka, med oppmøte på Solvang skole. Nå som det har kommet snø noen steder, annonseres sted for treningsøktene på gruppens Facebook-side fra uke til uke

Både nye og tidligere deltakere er velkomne til å delta. Alle må ha refleksvest med fornavnet foran og bak på vesten. 

Skitrening

Starter opp så snart snøen kommer. Det primære treningsstedet er Eid skiarena, men lysløypa på Solli, Føyka og Solvang blir også benyttet.

Alle må ha refleksvest med fornavnet foran og bak på vesten. 

Skitrening på Eid skiarena

For skitrening på Eid må vi forholde oss til de treningstidene vi blir tildelt. Det er sannsynlig at treningene på Eid foregår på tirsdager kl 1745-1915. Forrige sesong ble Eid-arena klar til bruk i begynnelsen av januar.

Parkering ifm. trening på Eid:
Ta av Røykenveien mot Eid gård. Husk at dere tar til venstre rett etter at dere har tatt av fra Røykenveien - da unngår dere å komme helt opp til gården. Kart

Når man har parkert er det enklest å gå rett frem langs traktorvei og ut på jordet. Deretter fortsette rett frem ned til skiløypa. Det er ikke lov å gå over gårdstunet! Husk å beregne nok tid fra parkering til oppmøtested. 

Terrengløp

Nytt av året er at langrennsgruppa arrangerer terrengløp på Føyka. Dette ble gjennomført i november-19, og nytt løp planlegges gjennomført til våren. Mer info kommer.

Skirenn 

På starten av sesongen lager Hovedtrener en liste med lokale renn, som det er gøy å være med på. Alle må melde på egne barn på nettsiden www.minidrett.no. På skiforbundets nettsider er det en komplett liste for alle skirenn: https://www.skiforbundet.no/langrenn/terminliste/. Startkontingenten til skirenn dekkes av langrennsgruppa for alle medlemmer. 

 

Asker Skiklubb langrenn arrangerer følgende lokale skirenn:

Uke

Dato

Renn

Sted

Stilart

Annet

 

 

Telenorkarusell 1

Føyka

Klassisk 

Arrangeres for 7-10 og 11-12

 

 

Telenorkarusell 2

Føyka

Skøyting  

Arrangeres for 7-10 og 11-12

 

 

Klubbmesterskap Skicross

Eid

Skicross 

Hele langrennsgruppen

 

 

Klubbmesterskap Normal

Vestlia

Klassisk

Hele langrennsgruppen

Med forbehold om endringer.

 

Asker Skiklubb langrenn har laget en facebook-gruppe for kjøp og salg av brukt skiutstyr: https://www.facebook.com/groups/606967972732478/ 

 

Dersom du har spørsmål, kontakt:
 

Hovedtrener: Audun Foss Knudsen; E-post: audunfoss1@gmail.com , tlf: 945 38 058 eller Morten Lund Hoffmann; E-post: lundhoffmann@gmail.com , tlf: 922 81 279. 

Gruppestyret og fungerende oppmann: Ragnvald.lier; Epost: ASKlangrenn.kommunikasjon@gmail.com eller ragnvald.lier@gmail.com , tlf: 412 15 485