Jubler over geværer fra Bjørndalen – gir plass til flere rekrutter

Skiskyttergruppa i Asker Skiklubb slapp virkelig jubelen løs da klubben ble tildelt 100.000 kroner i form av innkjøp til tre nye geværer.

2018-08-17
svein433a

Gaven fra Ole Einar Bjørndalen-fondet gir nemlig nye muligheter for skiløpere og andre som har lyst til å bli med i denne fantastisk morsomme og spennende idretten.

Asker Skiklubb Skiskyting har i alle år hatt to store begrensninger på inntaket av nye rekrutter: Plass på treningsbane og nok geværer til utlån det første året utøverne prøver seg.

Nå er begge de tingene annerledes stilt.

For der man tidligere delte treningsdagene på skytebanen på Jordbru, har Bærums Skiklubb flyttet ut til annen bane. Dermed har Asker både mer plass og mer tid til trening for de ulike gruppene. Så også nye rekrutter.

Tidligere fikk man også støtte til ett nytt gevær av Karagruppen. Og nå gikk altså søknaden til Ole Einar Bjørndalen-fondet gjennom. Det gjør at Asker Skiklubb Skiskyting får tildelt tre skiskyttervåpen av toppmodellen Anscutz Fortner – til en verdi på ca 33.000 kroner, altså rundt 100.000 kroner til sammen.

- Det er helt fantastisk, sier rekruttansvarlig Knut Ording. – Nå har vi plass til både flere rekrutter og også mulighet til å ta inn noen litt eldre enn de 10-11-åringene som normalt utgjør rekruttgruppa.

Det fordi man stadig hører om langrennsløpere og andre som i 13-14-årsalderen (og eldre?) har lyst til å utvide repertoaret og teste skiskyttersporten. Eventuelle som har lyst til å gjøre dette, vil så raskt som det er naturlig, komme over i sine ordinære aldersgruppers treninger.

- Vi har tidligere kun hatt rene rekruttvåpen til utlån. De kan bli for små for disse, men her får vi justerbare våpen som gjør at flere kan få sjansen, smiler Ording.

Uansett har Skiskyttergruppa nå plass til flere rekrutter som kan få prøve seg. Rekruttkurset holdes på senhøsten – og består av opplæring i sikkerhet og håndtering av våpen og mye trygg og god skyteopplæring en helg og noen påfølgende treninger – før man er klar for å bli ordentlig skiskytter.

Asker Skiklubb skiskyting er – til tross for de begrensningene man tidligere har hatt – blant landets største, og har et veldig godt miljø der det er rom for de beste og de som mest vil drive en morsom og sosial idrett.

De som vil vite mer om rekruttkurset – eller vil melde seg på, må bare ta kontakt med Knut Ording på knut.svein.ording@dnvgl.com . Skiskyttergruppa vil også ha stand på Skiklubbens dag 1. september, der man kan få prøve laserskyting og ikke minst få mer informasjon om rekruttkurset og skiskyttergruppas aktiviteter.

P.S.: Ole Einar Bjørndalen-fondet er et samarbeid mellom XL-BYGG, Norges Skiskytterforbund og Ole Einar Bjørndalen, der formålet er bidra til å styrke rekrutteringsarbeidet i den enkelte skiskytterklubb. Skiskytterklubber hjemmehørende i Oslo og Akershus, Oppland og Hedmark har i år kunne søkt om å få støtte fra fondet.

Ole Einar Bjørndalen-fondet
Asker skiklubb har sendt inn søknad til Ole Einar Bjørndalen fondet.
Det er en glede å informere om at deres klubb får gave fra fondet. Gaven er tre skiskyttervåpen (anschtz fortner) til hver klubb, en verdi til ca. 95.000 kr

Søknadsfristen var 15. juni, og det er kommet inn søknad fra 15 skiskytterklubber.

OVERREKKELSE
Selve overrekkelsen fant sted den 16. august. Ole Einar Bjørndalen vil selv stå for utdelingen.
Sted:
XL-BYGG Toten Tre, Vestvegen 150 på Kolbu i Vest-Oppland.
Klokka: 17.00 til ca. 19.00

Vi ønsker svært gjerne at det kommer minst en leder og fire aktive rekrutter og tar imot gaven. Hvis dere ønsker å komme med flere er det helt greit.
Ha gjerne på klubbdress. Hvis noen av rekruttene har spørsmål om skiskyting til Ole Einar svarer han gjerne på det.
Ber om tilbakemelding på hvem som kommer for å motta gaven til: marian.lyngsaunet@skiskyting.no innen den 14. august.

Norges Skiskytterforbund vil være tilstede med smøretraileren og vi vil ha laserskyting, vi sender ut felles pressemelding, også til deres lokale aviser.
XL-BYGG stiller med enkel servering.

Informasjon:
Fondets intensjon er å sørge for at klubbenes skiskyttertalenter kommer seg videre, gjennom å sørge for at de har tilgang på profesjonelle geværer i en viktig utviklingsfase.
Geværene er klubbenes eiendom og lånes ut til aktuelle utøvere i klubben for en definert periode.

Klubbene må søke om ervervstillatelse på skytevåpen før våpnene kan tas med hjem til egen klubb.
Hvis dere ikke har gjort det tidligere kan jeg veilede på det. Politidistriktene i Norge har litt ulik behandlingstid på slike søknader, det kan ta litt tid.

VELKOMMEN!