Rekruttkurs Skiskyting

Rekruttkurs høsten 2020 starter 22.oktober

Nå har dere mulighet til å starte med en spennende idrett. Om dere ønsker å være så send mail til: skiskyting@asker-skiklubb.no

2020-10-20
espenj

Første kurskveld er teori på Føyka –Store Sal – torsdag 22. oktober kl 18.00. Det viktigste denne kvelden er sikkerhetsdelen, hvordan man behandler et våpen og oppfører seg på en skytebane.  

Lørdag og søndag 24. og 25. oktober blir det dobbeltøkter på skytebanen – Jordbru (se kartutsnitt under).

Komplett kursplan antar vi vil se slik ut:

Økt 1               Introduksjonskurs Føyka torsdag 22. oktober fra 1800-1930

Økt 2 - 5         Helge-aktivitet Jordbru lørdag 24. og søndag 25. oktober fra 0900-1300 begge dager

Økt 6               Trening på Jordbru mandag 2. november

Økt 7               Trening på Jordbru mandag 9. november

Økt 8               Trening på Jordbru mandag 16. november

Økt 9               Trening på Jordbru mandag 23. november

Økt 10             Trening på Jordbru mandag 30. november

Basert på foreløpig plan blir øktene blir mellom kl. 17.45-19.15. (Oppmøte 17.30 for rigging av standplass).

Deretter vil det være regulære treninger på mandager på Jordbru i tidsrommet 18.00-19.30 (evntuelt17.30 -19.00) ut sesongen 2020/2021.
I løpet av høsten vil treninger overføres til vårt nye anlegg på Solli. Dette blir et topp moderne anlegg med elektroniske skiver med selvanvisning.

Ved kurset forutsettes det at en foresatt stiller sammen med utøverne på de 10 oppgitte øktene da foreldrene er viktige bidragsytere til sikkerhet, våpenbehandling og trening. Skiskyting er for de yngste aldersklassene, foruten selve rekruttkurset, i stor grad foreldredrevet. Det aller viktigste som skal drilles inn disse første, intensive dagene er sikkerhet!

Under finner dere en lenke til viktige dokumenter (et for utøvere og et for foresatte) som omtaler mye av det vi kommer til å snakke om. Det aller viktigste er sikkerhet, så bla dere gjerne fram til sikkerhetsreglene i dokumentene og ta en kikk allerede før oppstart torsdag 22 oktober! Det er også en egen link til forskjellige videoer på YouTube som kan være interessante og nyttige å se på. Merk at elementene i leksjonene som beskrevet i Skiskytterskolen vil bli gjennomgått, men at selve innholdet og gjennomføringene kan avvike noe fra det som er foreslått for hver økt fra forbundet.

 https://skiskyting.no/skiskytterskolen-4/

Etter teorikvelden vil dere også bli bedt om å underskrive en Egenerklæring Sikkerhet. Inngående studie av sikkerhetsregler og utfylling av Egenerklæring blir hjemmelekse til lørdagen, begge deler vedlegges slik at dere kan forberede dette (noen endringer i våpenloven foreligger, men er ikke oppdatert i brosjyren, blant annet adgang til å erverve våpen for utøvere under 12 år, vi vil kommentere kort på dette underveis). Ferdig utfylt erklæring innleveres lørdag før treningen starter.