Bra oppmøte på infomøte om Føyka og Drengsrud

Asker Skiklubb inviterte til medlemsmøte på Føyka mandag 6.juni med tema informasjon og spørsmål om Føykareguleringen og utkastet til Drengsrud idrettspark. Over 50 frammøtte fikk presentert forslaget til Føyka-regulering, og skissen til Drengsrud.

2016-06-08
Svein Granerud

Asker kommunes Tor Arne Midtbø presenterte reguleringsplanen for Føyka, som er ute på høring, med høringsfrist 17. juni.
Her kan du lese om høringen og eventuelt sende inn din mening.

Høringsdokumenter

Formann Steinar Bustad og leder av Føykakommiteen Vegard Olderheim orienterte om utkastet til  Drengsrud idrettspark, hvor den første skissen nå foreligger.
Formannen minnet forsamlingen om premisset for å iverksette noen byggevirksomhet på Føyka, som er at det skal foreligge et stemmevedtak på årsmøte med 2/3 flertall, som skal gjentas etter 2 måneder. Denne avstemningen skal baseres på et ferdig forhandlet økonomisk og innholdsmessig oppgjør. Og premisset som heter at det skal ikke settes en spade i Føyka, før det står et fiks, ferdig erstatningsanlegg.

I gjennomgangen av skissen til løsning på Drengsrud kom det klart fram at dette ikke vekket spesiell begeistring blant de fremmøtte, eller blant ledelsen i Asker Skiklubb. Gjennomgangstonen var at skissen hadde store mangler i forhold til anleggene, ugunstige plasseringer og var generelt trang. Utfordringen for å få til en god plan på Drengsrud påpekes at er mangel på tilgang til marka, boligfeltet ved Drengsrudveien, og adkomsten til dette over idrettsområdet. Det ble også pekt på at det må ligge et godt samarbeide med Vardåsen kirke til grunn, samt urnelunden som også er planlagt mellom kirken og idrettsanlegget.
Sandvolleyballbanene er spredt rund Borgen skole, (ikke sammenhengende)
Det er ikke lagt inn noen nye parkeringsplasser (Føyka har 240)

Bakgrunn:
Asker Skiklubb og Asker Kommune eier Føyka og Askerparken i dag. Totalt areal er på 90 mål, hvor Asker Skiklubb eier nesten 50 mål, og disponerer i prinsippet hele området til idrettsaktivitet.
Asker kommune har kjøpt 34 mål (16 meter høyde forskjell), og knyttet sammen med det eksisterende anlegget med to fotballbaner (hovedbruker er Asker Skiklubb), vil det tilsammen være ca 55 mål som er egnet for idrettsanlegg. (Urnelund, boligvei, terrengforskjeller)
Tilsammen vil det være ca 40 mål tilgjengelig for å erstatte dagens bruk av Føyka, da et fotballstadion på Føyka, ikke vil være tilgjengelig for breddeaktiviteten slik kunstgressbanen er i dag. (Vil ikke bli holdt åpen om vinter etc)

07.12.2017
Hovedstyremøte